Базални импланти с имедиатно натоварване от д-р Радослав Симеонов

Иновативното решение с бързи (експресни) зъбни импланти и в практиката на дентална клиника Дентатайм става все по-популярно в България. Разберете защо и кои са най-често задаваните въпроси – разговор с имплантолога д-р Радослав Симеонов.

 

Какво представляват експресните базални импланти с имедиатно натоварване?

Базалните импланти с имедиатно (незабавно) натоварване са сравнително нов метод в световната дентална медицина. В последните  години се превърнаха в изключително търсено дентално имплантологично лечение, приложимо в случаи както на частична загуба на зъби, така и при пълно обеззъбяване. Основното предимство на този вид импланти е, че не е необходимо да се прибягва до костозаместване (добавяне на кост). Това прави тази процедура по-предпочитана, тъй като тя е по-кратка във времето като продължителност на лечението и финансово по-изгодна.

Най-общо базалните имедиатни импланти представляват изкуствен титаниев корен, поставен в дълбоките кортикални (базални) части на костта, върху които се закрепват коронки или мостове. Базалните импланти са изработени от модерна титаниева биосъвместима сплав с уникален дизайн и се характеризират с незабавна функция – пациентът получава зъби за 3 до 5 дни (имедиатно натоварване). Това е един иновативен метод от съвременната стратегическа имплантология, при която определен брой имплантите се поставят на стратегически места в горна и долна  челюст. Така се осигурява стабилност на неподвижните конструкции.

Как протича поставянето на бързи зъбни импланти в дентална клиника Дентатайм?

В клиника Дентатайм работим с швейцарски базални импланти Dr. Ihde Dental AG.  Лечението е приложимо при всички клинични случай, като това е и единственото решение при:

  • пациенти с голяма резорбция (стопяване) на костта;
  • незабавно заместване на липсващи зъби на цели челюсти или сегменти с неподвижни конструкции (мостове);
  • при пациенти с диабет, пушачи, тежки пародонтални заболявания,остеопороза и други.

Лечението протича в 3 етапа за максимум 5 дни, разпределени както следва:

Eтап 1: Имплантът се поставя с хирургична интервенция веднага след изваждането на съществуващи зъби (ако се налага екстракция) и взимане на отпечатък. Оперативната част е напълно безболезнена, не е необходимо да се изчаква дълго време да зарасне мястото на извадения зъб и тогава да се постави импланта.

Етап 2:. Извършва се проба на метална конструкция върху имплантите – 48 часа след имплантирането.

Етап 3: Циментират се мостовете  (коронките) в рамките на 72 часа след имплантирането и пациентът може веднага да се храни – т.нар. незабавно натоварване.

Какви предимства има поставянето на базални имедиатни импланти?

Базалните имедиатни импланти с незабавно натоварване притежават следните основни предимства, които са важни при пациенти нуждаещи си от сериозно дентално лечение, които ги характеризират като особено търсена и предпочитана система за лечение:

  • Цялото лечение обикновено е организирано в рамките на 3 работни дни ( 72 часа).
  • Не се необходими временни конструкции.
  • Не изискват добавяне на кост (не се прилага трансплантиране на кост)
  • Не се изисква повдигане на синусите.
  • Изработени са от модерна титаниева биосъвместима сплав с уникален дизайн, за захващане в дълбоките, кортикални части на костта и за бързо възстановяване на дъвкателната функция.
  • Цената на зъбните импланти за възстановяване на всички зъби за една челюст е значително по-ниска от другите имплантологични системи.

Трябва ли някаква предварителна подготовка?

Най-важната предварителна подготовка е да се направи рентгеново изследване. След това се насрочва  консултация в нашата клиника  и на всеки пациент се изготвя индивидуален план за лечение и пост-оперативно наблюдение.

Д-р Радослав Симеонов

Хирург и имплантолог

Главен лекар в клиника Дентатайм

***

Следете нашия блог тук за още новини от водещите практики и техники в съвременната дентална медицина. Следвайте ни също и във Facebook.

Вашата консултация с д-р Радослав Симеонов може да заявите през контактната форма на сайта или на телефон (+359) 892 600 602.

Заповядайте в Дентатайм за Вашата нова усмивка!