Безплатни ортодонтски прегледи и специална промоция на лечение с брекети стартират в клиника Дентатайм от 5 Февруари 2020

2020 година започва и с нови възможности за красиви и подредени зъби в една естетична усмивка в клиника Дентатайм. През периода 5 Февруари – 29 Април 2020 година ще можете да се възползвате от безплатен преглед-консултация с нашия ортодонт д-р Вехова. Безплатните прегледи ще се извършват всяка Сряда от 10 до 12 часа в клиниката, след предварително записан час (по телефона или през контактната форма на уебсайта). За провеждане на безплатния преглед е необходимо да носите или предварително да ни изпратите по имейл панорамна снимка. Можете да  направите такава рентгенография в лаборатория в непосредствена близост до клиниката – www.orbident.bg.

В същия период от 5 Февруари до 29 Април 2020 г., нашият Ортодонтски екип има удоволствието да предостави и специално промоционално предложение за комбинирано ортодонтско лечение, включващо керамични естетични брекети за горна челюст и метални брекети за долна челюст на цена 3 500лв, с което спестявате 400 лв от стандартната цена на това комбинирано лечение в размер на 3 900 лв.

За сравнение, лечение на долна и горна челюст изцяло с естетични керамични брекети излиза 4 500 лв. Сега е моментът да се възползвате от нашата промоционална цена и да си подарите красива, нова усмивка.

Ортодонтски прегледи в Дентатайм – видове брекети

В клиника Дентатайм предлагаме ортодонтско лечение за деца и възрастни с различни видове брекети,. По време на безплатния преглед-консултация, д-р Вехова ще определи дали е необходимо такова лечение и ще Ви препоръча варианти за брекети, които биха били най-подходящи за Вашето състояние на зъбите и захапката. Характерното за брекетите е, че някои разновидности са по-подходящи за лечение на деформации на зъбите и захапката, отколкото други. Представяме Ви видовете брекети, които предлагаме в Дентатайм и в кои ситуации работят най-добре:

Метални брекети

Метални брекети – често наричани класически/традиционни, имат два основни компонента – метални брекети, които се залепват върху зъба и метална дъга, която се “връзва” към брекетите, за да окаже натиск или теглене върху зъба и да го премести. Този вид брекети е предпочитан, защото е бюджетно решение (най-евтиният вариант) и често представлява и най-бързият начин за преместване на зъбите към идеалните им позиции. В миналото тези брекети са били доста по-големи и забележими, днес вече са много по-малки и стоят по-дискретно. С помощта на модерни технологии се създават дъги, които местят зъбите по-бързо и с по-малко болка.

Благодарение на разнообразната гама от цветове на еластичните лигатури, всеки тинейджър може дори да персонализира брекетите си.

Керамични брекети

Керамични брекети – представляват естетични брекети, направени от керамичен материал. Цветът на материала е матов и в полупрозрачно бяло, което ги прави по-трудно забележими – естетични. Може да се поставят и дъги с бяло покритие за максимално незабележимо лечение. Поради високата си естетичност, те са едни от най-търсените и предпочитаните. По-скъпи са от традиционните брекети, но от друга старна са по-евтини спрямо други видове естетично лечение, като Invisalign например. Както при естествените зъби, при тези брекети замърсяванията и оцветяванията по тях са по-забележими, особено ако пациентът не спазва препоръчания хигиенен режим. Нивото на дискомфорт при тези брекети е съпоставимо с това при лечение с металните. Естетичните брекети са малко по-големи от металните, за да са достатъчно здрави, поради крехкостта на материала, от който са изработени.

Сапфирени брекети

Сапфирени брекети – естетични брекети, направени  от напълно прозрачен сапфирен кристал, те са почти незабележими и се сливат с цвета на Вашите зъби. Качествата на естетичните брекети ги правят по-търсени сред по-възрастните пациенти с повишени изсиквания към естетиката. С тези незабележими брекети се постигат високи резултати и пациентите придобиват самочувствие още по време на лечението.

Самолигиращи брекети

Самолигиращи брекети – представляват брекети с капачета или вратички, които задържат дъгата, вместо ластични лигатури. Очаква се те да задържат по-малко храна и да причиняват по-малко болка спрямо другите видове. При тях броят на посещенията при ортодонта е по-малък на брой, както и продължителността на самото лечение, което е предимство. Работим както с метални, така и с керамични самолигиращи брекети, но не са подходяща опция при всеки един пациент.

Заповядайте в клиника Дентатайм за безплатен преглед и нашият ортодонт д-р Вехова ще Ви посъветва с кой вид лечение и апарат най-ефективно ще постигнете идеално нареждане на Вашите зъби по най-комфортния начин.

Очакваме Ви всяка Сряда от 10 до 12 часа, в периода от 5 Февруари – 29 Април 2020 година с предварително записан час за безплатна консултация на телефон 089 2600 602! Не забравйте да ни изпратите предварително или да ни донесете в деня на прегледа панорамна рентгенова снимка. Възползвайте се и от специалната ни промоция за комбинирано ортодонтско лечение с метални и керамични брекети до 29 Април 2020 г.!

 

Очакваме Ви!

Екипът на клиника Дентатайм