Лечение със зъбни импланти – цена, предимства и опит

Специализацията на клиниката за дентални импланти и личният опит на денталния имплантолог имат ключово значение за успешното лечение

Поставяне на зъбни импланти в Европа и САЩ

Зъбните импланти представляват най-бързо развиващият се дял от съвременното дентално лечение и в тази статия ще разгледаме техните предимства и цена, които ги превръщат в най-предпочитаното бързо и дълготрайно решение. През последните 20-30 години имплантологичното лечение отбеляза значително развитие и става достъпно за все по-голям брой пациенти. По данни на изследване направено от АДА (Американската дентална асоциация) в САЩ и Европа всяка година се поставят между 3 -5 милиона зъбни импланта с висока успеваемост (между 96-98 %) на лечението със зъбни импланти.

През последните 7 години лечението със зъбни импланти се разви с бързи темпове и в България. Все повече стоматолози предлагат имплантологично лечение и тук е важно да се отбележи, че огромно значение за високата успеваемост имат три ключови момента:

– Видът на поставените зъбни импланти;
– Методиката на поставянето на денталните импланти;
– Опитът и експертизата на лекуващия дентален хирург.

Предимства на зъбните импланти

Използването на зъбни импланти носи редица предимства, като това безспорно е най-доброто, дългосрочно и ефективно средство за заместване на липсващи единични или няколко зъба, както и при пълната липса на зъби. При този метод не се налага девитализиране (умъртвяване ) и изпиляване на зъбите, за да се постави мост и по този начин да се замести липсата на зъби. Много пациенти след като са носили подвижна протеза търсят поставянето на импланти и като метод за възстановяване на дъвкателната функция с неподвижна конструкция, най-близка като усещане до естествените зъби.

Зъбните импланти притежават следните важни предимства като вид лечение:- Имплантите са най-близки като удобство и усещане до естествените зъби;
– Правилното поставяне на зъбните импланти въздейства по начин, който спира бързото стопяване на костта;
– Зъбните импланти представляват дълготрайно решение за пациента;
– Имплантите възстановяват нормалното хранене и подобряват цялостно здравето на пациента.

Цени на зъбните импланти

Цената на имплантологичното лечение в България, в сравнение с цените в Европа, САЩ и Азия е значително по-достъпна, но това в никакъв случай не е за сметка на качеството на услугата. Цената на зъбните импланти се приема различно от пациентите, но трябва да се знае, че в нея не се включва само цената на самия имплант като продукт, а цялостната услуга по поставянето на импланта с всички необходими условия за провеждането на качествена здравна услуга.  Това включва и съответната инфраструктура и апаратура, отговарящи на високи медицински стандарти, квалификацията на имплантолога и зъботехника, както и цялостно обучен екип от лекари и асистенти.

Инвестицията в зъбни импланти е дълготрайна, това е нещо, което човек прави за цял живот, подобно на това да инвестира в имот.

Всички пациенти търсят най-доброто решение за себе си, затова трябва да се доверят на опитен лекуващ имплантолог. Това, което правим в Клиника Дентатайм е да подходим индивидуално към всеки пациент, като се направи последователно анализ на здравословното състояние на пациента, рентгеновите и томографски изследвания, клиничен преглед и след дигитално планиране да се състави план за имплантологично лечение, който да гарантира, че поставените зъбни импланти ще се използват успешно дълги години от пациента.

Лечение в специализирана клиника за зъбни импланти и с опитен дентален имплантолог

Често пациентите при първо посещение за консултация ни питат дали имплантите са опасни. Истината за зъбните импланти е, че те не са опасни, не създават усложнения и проблеми и са напълно безопасни, когато са поставени от дентален хирург-имплантолог с дългогодишен опит в специализирана клиника за зъбни импланти.

Денталният имплантолог трябва да прецени какво индивидуално решение с определен вид импланти да се приложи и какви потенциални рискове да бъдат избегнати, ако пациентът има някакви противопоказания. Затова е много важно, когато избирате лечение със зъбни импланти да сте сигурни, че избраната от Вас клиника е специализирана за дентални импланти и екипът й има солиден опит с клинични случаи именно в тази сфера.

Лечение със зъбни импланти в клиника Дентатайм

Клиника Дентатайм е специализирана в лечение със зъбни импланти с главен лекар д-р Радослав Симеонов,който има дългогодишен опит в имплантологията. Ние предлагаме методика за експресно, бързо заместване на липсващи зъби по системата на имедиатно имплантиране с незабавно натоварване на (бикортикални) базални импланти. Това означава, че в рамките на 3 до 5 работни дни нашите пациенти получават поставяне на необходимия брой импланти на горна и долна челюст, върху които се закрепват (циментират) неподвижни металокерамични конструкции – мостове . По този начин се възстановяват всички липсващи зъби и пациентите получат ново качество на живот с възстановено хранене и красива усмивка.

Лечението с импланти остава най-съвременното, най-търсеното и непрекъснато развиващо се дентално лечение. Следете блога ни тук за още новини в областта на последните имплантологични иновации и тенденции. Повече за видовете зъбни импланти може да прочетете и на следните линкове:

 

ВИДОВЕ ЗЪБНИ ИМПЛАНТИ

 

БАЗАЛНИ ИМПЛАНТИ С НЕЗАБАВНО НАТОВАРВАНЕ

 

Екипът на клиника Дентатайм

***

Вашата консултация с д-р Радослав Симеонов може да заявите през контактната форма на сайта или на телефон (+359) 892 600 602.
Заповядайте в Дентатайм за Вашата нова усмивка!