Консултация за поставяне на бързи зъбни импланти

Много често хората не знаят какво точно решение да предприемат и какви опции съществуват, при липса на зъб, отделни зъбни сегменти или тотално обеззъбяване. Ето защо е изключително важно да направите предварителна консултация за избор на подходящото лечение и можете да останете приятно изненадани от съвременните възможности за бързо възстановяване, които денталната медицина предлага. В тази статия ще разгледаме защо консултацията е важна и какво трябва да знаете.

 

Протези без сваляне, луксозни протези за млади хора, нови зъби – какво най-често търсят пациентите?

В нашата практика в клиника за стратегическа базална имплантология Дентатайм, най-често се срещаме с пациенти, при които липсват един или повече зъбни сегмента или с хора, които страдат от тотално обеззъбяване.

Още преди да ни посетят на място, по телефона или по имейл най-често ни питат за възможности за лечение с “луксозни” и модерни зъбни протези, протези без сваляне, зъбни протези подходящи за млади хора и т.н.

Всички тези въпроси в същността си са свързани с липсата на зъби, различните форми на пародонтит и др., но най-вече с желанието на пациентите за експресно възстановяване на нормалното хранене, говор, комфорт и не на последно място – връщането на усмивката.

С времето думата “протеза” е приела образа на най-бърз заместител. Дали обаче, от медицинска гледна точка, нещата седят така?

Съвременната дентална медицина предлага множество и разнообразни видове лечения за отделните проблеми свързани с липса на зъби. Липсата на зъби или заместването на тези зъби, които предстоят да бъдат извадени може да се лекува с различни “протези” – термин наложил се в ежедневието, отнасящ се за всички видове изкуствена, подобна по функция на човешки орган част, която замества изгубения поради заболяване орган, в случая зъб или зъби.

Лечението на липсващ зъб или зъби е строго индивидуално при всеки отделен пациент!

Единственият начин да разберете кое би било най-подходящото лечение за Вашия конкретен случай е да запишете час и направите консултация с опитен хирург имплантолог. В повечето случаи, пациентите остават приятно изненадани след консултацията, че всъщност решението на техния проблем не е тази класическа “протеза” която са очаквали, а друго по-иновативно и съвременно и най-вече бързо и дълготрайно решение с  поставяне на бързи зъбни импланти.

Протеза или зъбни импланти –  каква е разликата?

Протетиката е част от денталната медицина,която се отнася до методи на лечение при липсата на зъби (нарушена зъбна редица). Това включва лечение с подвижни и неподвижни протези, като по този начин се възстановява дъвченето и естетиката при пациентите. Протезите, обаче не винаги са дълготрайно решение.

Като цяло протезите представляват по-бюджетна и временна опция в сравнение с лечението със зъбни импланти и неподвижни конструкции. Подвижните протези могат също да се прилагат при пълна или частична загуба на зъби, но много пациенти не са в състояние да се адаптират и се налага отново да ги сменят за по-удобен лечебен вариант.

Консултация и план за лечение със зъбни импланти в клиника Дентатайм

Рентгенова панорамна снимка

Най-важното, което първо трябва да направите е да запишете преглед-консултация в клиника Дентатайм и нашите специалисти ще Ви изготвят индивидуален план за лечение. В клиниката изискваме за първоначалния преглед, пациентът да направи и донесе  рентгенова панорамна снимка и въз основа на неговия зъбния статус и анализ на рентгенографските изследвания, се съставя план за лечение с импланти или подвижни протези.

Компютърно -томографско изследване 

След избора на подвижна или неподвижна протеза, се планира възможността за лечение с импланти. Когато решението е лечение със зъбни импланти, се извършва също и компютърно -томографско изследване. След това изготвяме оценка на обема на костта на мястото за поставяне на импланта или имплантите, когато случаят налага цялостно протезиране върху зъбни импланти.

Когато се касае за единичен имплант или заместване на 2-3 липсващи зъба и няма достатъчно кост, тогава се разглежда и възможността за добавяне на липсващата кост и венец-костна  и/или мекотъканна аугментация. Тук с пациента се обсъждат различните видове импланти и се изготвя окончателеният план за лечение.

Съществува разнообразие от видове висококачествени зъбни импланти, подходящи за различни клинични случаи, затова за всеки пациент посетил клиника Дентатайм се изготвя индивидуален лечебен план .

Ако страдате от липса на един или повече зъби, или имате кървене и отдръпване на венците, не отлагайте. Липсата на зъби и напредналата пародонтоза могат да доведат и до други сериозни здравословни проблеми.

Запишете Вашия час за консултация в клиника Дентатайм на телефон (+359) 892 600 602 или през контактната форма в сайта! Ние ще отговорим на всички Ваши въпроси и ще Ви предложим най-подходящото дълготрайно и съвременно решение.

Д-р Радослав Симеонов

Хирург и имплантолог

Главен лекар в клиника за зъбни импланти Дентатайм

***

Вижте и нашите свързани статии и секции в сайта по темата за поставяне на зъбни импланти:

Зъбни импланти

Базални зъбни импланти

Имедиатни импланти с незабавно натоварване

Базални импланти и напреднал пародонтит (пародонтоза)

Вашата консултация с д-р Радослав Симеонов може да заявите през контактната форма на сайта или на телефон (+359) 892 600 602.

Заповядайте в Дентатайм за Вашата нова усмивка!