Възстановяване с имедиатни базални импланти

Базалните импланти (бързи зъбни импланти) позволяват пълно възстановяване на цяла челюст при тотално обеззъбяване, както и на отделни сегменти от липсващи зъби с импланти с незабавно натоварване само за 3 до 5 дни. В клиника Дентатайм работим с последно поколение имедиатни швейцарски базални импланти, които връщат самочувствието от красивата усмивка по най-бързия и безболезнен эа нашите пациенти начин.

Основните характеристики и предимства на базалните импланти с корони за 3 дни, както и тяхната достъпна цена, ги правят изключително предпочитани като съвременна и модерна алтернатива на традиционното дентално лечение с мостове при ресторация и други видове импланти.

 

Характеристики на базалните импланти

Базалната имплантология предлага лечение на изцяло или частично обеззъбени пациенти и позволява възстановяването на цели челюсти или сегмент от липсващи зъби само в 4 стъпки в рамките на 3 до 5 дни

Швейцарските експресни базални импланти се прилагат при пациенти, застрашени да загубят голям брой зъби с времето или дори всички зъби, като например случаи на тежка форма на пародонтит. Подходящи са също и за възстановявани на отделни липсващи зъбни сегменти.

Лечение при пълно обеззъбяване
Лечение при липсващи сегменти

Система за лечение с имедиатни швейцарски импланти в 4 лесни стъпки

 

Посещение 1:

Базалните имплантите се поставят с хирургична интервенция веднага след изваждането на съществуващите зъби и се взима отпечатък за изработка на мостове върху имплантите. Оперативната част е напълно безболезнена-използва се локална анестезия и будна седация. Не е необходимо да се изчаква дълго време да зарасне мястото на извадения зъб за поставяне на имплант. В някои случаи могат да се поставят временни пластмасови конструкции, за да се изчака периода за свиване на венците от 4 до 6 месеца, след което тези временни зъби се заменят с постоянни метало-керамични мостове.

Посещение 2:

Извършва се проба на метална конструкция върху имплантите – 48 часа след имплантирането.

Посещение 3:

Прави се проба на конструкциите с поставена керамика върху металния скелет, проверяват се контакти между короните, цвят и форма на короните от керамика.

Посещение 4:

Циментират се мостовете (короните) в рамките на 72 часа след имплантирането и пациентът може веднага да се храни – поради тази причина се наричат също имедиатни импланти с незабавно натоварване за 3 дни.

Импланти с корони само за 3 дни

Базалните импланти са предназначени основно за незабавно натоварване. В рамките на 72 часа, непосредствено след поставянето на имплантите, на пациентите се поставят новите мостови конструкции. Не е необходимо да се чака дълго, за да получите новите си зъби. С помощта на зъботехническата лаборатория, с която работим, Вашият нов комплект зъби ще бъде циментиран на място в рамките на 3 до 4 работни дни.

 

Без костни присадки и повдигане на синусите (синус-лифт)

Лечението с бързи базални импланти не изисква пациентите да се подлагат на дълги процедури за увеличаване на костта – повдигане на синусите и костни присадки. Базалните импланти могат да използват целия обем на костта (поставят се под ъгъл), като се прилагат принципите на Стратегическата имплантология. Това дава възможност да се лекуват и случаи, при които традиционните системи препоръчват предварително увеличаване на костния обем.

Фиг. 1    добавяне на кост при класически импланти
Фиг. 2    позициониране при базални импланти

Базалните импланти се поставят с минимално инвазивна хирургична техника

Базалните зъбни импланти се поставят през венеца, на стратегически места в горната и долната челюст – там където костта е най-здрава и не се резорбира, това представлява т.нар. Стратегическа имплантология, като отворите за поставяне на имплантите са по-малки в сравнение с другите имплантологични системи. Базалните (кортикални) импланти са изработени от модерна титаниева биосъвместима сплав с уникален дизайн, за захващане в дълбоките, кортикални части на костта и за бързо възстановяване на дъвкателната функция.

 

Постоянни, неподвижни и естетични металокерамични зъбни протезни конструкции (мостове) фиксирани върху базални импланти

Металокерамичните конструкции са изработени от висококачествена дентална керамика, с индивидуална характеристика на короните и са с високи естетични качества за разлика от пластмасовите конструкции, които се правят от предварително изработени (по форма, цвят и големина) пластмасови зъби.

 

По-ниска цена от конвенционалните двучастови импланти

Цената на комплексното лечение на горна и долна челюст с базални импланти и металокерамични мостове е значително по-ниска от лечението с класически двучастови импланти (конвенционални), защото:

  • Не изисква добавяне на кост.
  • Не изисква сложни хирургични интервенции.
  • Имплантите са едночастови.
  • Редуцирано време в зъботехническата лаборатория.
  • Цената на швейцарските базални импланти варира от 8 000 лв до 10 000 лв на челюст в зависимост от броя на поставените импланти и сложността на клиничния случай, състоянието на зъбите, които ще се есктрахират (вадят). След преглед и представяне на ортопантомография (панорамна снимка) на пациента се представя план и оферта за лечение. Записването за операция става след предварително съгласуване с графика на клиника Дентатайм.

 

Предимства на базалните импланти

За пациенти, нуждаещи си от сериозно дентално лечение, швейцарските базални имедиатни импланти с незабавно натоварване са особено търсена и предпочитана система за лечение, защото притежават следните основни предимства:

 

Прилагат се при пациенти, които пушат

Пушенето намалява качеството на кръвоснабдяването в челюстните кости, а това е пречка при възстановяването със зъбни импланти. Това води до забавяне на лечебния процес и до по-висок риск от гингивит и гингивална рецесия, което на свой ред води до периимплантит. При пушачите осеоинтеграцията може да бъде компрометирана и това да провали цялостното възстановяване.

При базалните импланти с незабавното натоварване, закрепването се извършва в дълбоките, твърди части на костта, които са по-малко кръвоснабдени и съответно и по-малко засегнати от влиянието на никотина и другите вредни фактори от тютютнопушенето. Въпреки това, в клиника Дентатайм съветваме нашите пациенти да не пушат в рамките на първите дни от възстановителния период след поставянето на имплантите.

 

Прилагат се при пациенти, с пародонтит (пародонтоза)

При пациенти с тежко заболяване на венците – пародонтит (пародонтоза) лечението с конвенционални (двучастови и с грапава повърхност) зъбни импланти може да бъде неуспешно. Това се дължи основно на по-високия риск от инфекции на венците около имплантите, водещи до периимплантит и в краен етап до загуба на конвенционалните импланти. Основните симптоми и последици от развиващ се пародонтит, които настъпват при пациентите, се характеризират с кървене и болка във венците и устата като цяло, трудности при хранене, осезаема загуба на кост, подвижност и клатене на зъбите, както и тяхната пълна загуба в определен момент. Това неминуемо води и до редица рискове за организма и цялостното здравословно състояние на пациента.

На първо място, пародонтитът може да увеличи риска от болести на сърдечно-съдовата система, както и да създаде предпоставки за редица белодробни инфекции. Именно при такива пациенти имедиатните базални импланти се прилагат с много голям успех. По време на тази процедура се изваждат всички зъби на пациента, които представляват източник на инфекция и се заместват веднага с импланти с гладка повърхност. Само в рамките на 3 дни след процедурата, пациентите имат нови зъби (корони) върху базални импланти и могат да се усмихват и хранят нормално.

 

Прилагат се при пациенти с диабет

Конвенционалните зъбни импланти обикновено са противопоказани за лечение при пациенти с диабет. Основната причина е, че диабетът се свързва със съпътстващи заболявания, включително повишена податливост към инфекции, затруднено възстановяване на рани, гингивит, пародонтит и други нарушения на дъвкателния апарат и венците. Базалните импланти обаче, дават много добри резултати при пациентите с контролиран диабет, защото гладката им повърхност намалява вероятността за продължително развитие на бактериална инфекция. Нещо повече, носещата площ се намира в кортикалната кост, която е далеч от областите на кресталната алвеоларна кост, където бактериите обикновено се опитват да нахлуят.

 

СНИМКИ НА ПАЦИЕНТИ преди и след поставяне на базални импланти:

преди
след
преди
след
преди
след
преди
след

Защо да изберете клиника Дентатайм?

Клиника Дентатайм е водеща имплантологична клиника специализирана в лечението на частично и тотално обеззъбяване с базални импланти. Д-р Радослав Симеонов е опитен хирург и имплантолог с повече от 20 години практика в решенията на сложни клинични случаи и с доказан персонален подход и внимание към всеки един пациент. В клиника Дентатайм работим с швейцарски базални импланти на фирма IHDE Dental GMBH и двучастови зъбни импланти от водещи световни производители. Клиниката ни е оборудвана с най-съвременната стоматологична техника и апаратура, за да осигурим на нашите пациенти качествено дентално имплантологично лечение. Запознайте се с нашия опитен екип и дентална практика тук.

 

В блога на клиника Дентатайм може да прочетете още статии по темата за постоянните, фиксирани зъбни протезни металокерамични конструкции върху базални импланти, техните основни предимства, както и за най-често срещаните пациентски случаи:

Лечение с неподвижни металокерамични конструкции фиксирани върху импланти

Базални импланти с имедиатно натоварване – импланти с корони за 3 дни

7 мита за зъбните импланти

Базалните импланти – съвременно лечение при напреднал пародонтит

Система за съвременно имплантологично лечение с висококачествени швейцарски зъбни импланти.

Свържете се с нас на телефон: (+359) 892 600 602