Детската стоматология обхваща грижата за оралното здраве на децата и представлява най-деликатната област в работата на клиника Дентатайм.  Освен богатия опит, който екипът ни има с работа с деца и юноши, ние се стремим да предложим, както спокойна и предразполагаща обстановка, така и изключително лично и внимателно отношение към всяко едно от децата, които идват при нас.

В детската и юношеската възраст лицево-челюстните кости се оформят и растат динамично и е от изключително важно значение млечните зъби и  дъвкателните функции да се поддържат в отлично здраве и хигиена. Най-честите проблеми, които се срещат с временните (млечни) зъби при децата са свързани с:

  • Кариес
  • Пулпит
  • Травми на зъбите и меките тъкани при злополука
  • Лош дъх
  • Липса на зародиш на постоянен зъб

Добър вариант за превенция на кариеси представляват силантите. Новопробилите постоянни зъби при децата са с ниска устойчивост спрямо агресивните фактори в устната кухина, защото минерализацията им все още е ниска, а релефът на зъбите е силно изразен и са трудни за почистване. Неотстранената и натрупваща се плака е причина за развитие на кариеси и пулпити – усложнения, които биха могли да се избегнат при ранно профилактично покритие на най-вдлъбнатите части (фисурите) на зъбите. Процедурата е безболезнена и предразполага децата да свикнат с посещенията. Ние препоръчваме силанизирането на всички постоянни дъвкателни зъби.

Кривите зъби и неправилната захапка също се установяват още в детска възраст и основният начин за коригирането им е провеждане на ортодонтско лечение с поставяне на лечебен апарат (шини, брекети, алайнери).

Важен момент за детското орално здраве и превенция представляват и профилактичните прегледи, които препоръчваме да се провеждат поне 2 пъти в годината.

Д-р Радослав Симеонов и екипът на клиника Дентатайм имат дългогодишен опит с деца от най-различни възрасти, от съвсем малки до юноши и девойки. Първата среща със стоматолог винаги е голямо предизвикателство, както за децата, така и за родителите и нашата цел е тя да бъде запомнена с положителни емоции и да се превърне в приятелство. Отнасяме се с децата с уважение като към възрастни и създаваме отбор в игра, в който всеки има роля, за да могат нашите малки пациенти да се потопят с любопитсво в света на зъболекаря и да се чувстват спокойни. С гордост можем да кажем, че децата ни обичат, а родителите ни предпочитат. В нашата практика не прилагаме лечение със силни токсични продукти(арсен) и използваме упойки подходящи за деца, което прави лечението при тях  безболезнено.

В клиника Дентатайм нашите специалисти обучават децата как сами правилно да мият зъбите си и да се предпазват от кариеси и сме в помощ на родителите при изграждане на тези важни навици.

Услугите ни се предлагат в следните ценови параметри:

  • Екстракция на млечен зъб-от 20лв
  • Обтурация на млечен зъб- от 40лв
  • Силанизиране (на зъб) – 25лв

Система за съвременно имплантологично лечение с висококачесвени швейцарски зъбни импланти.

Свържете се с нас на телефон: (+359) 892 600 602