Наричана също лечение на коренови канали, ендодонтията е направление в денталната медицина, което се занимава с третиране на възпалителни процеси на зъбната пулпа (вътрешната тъкан на зъба, съставена от нерви, кръвоносни съдове и др.). Правилно проведеното лечение на коренов канал е от изключителна важност за запазване на тъканите около зъба.

В клиника Дентатайм, нашите специалисти отделят изключително внимание на кореновото лечение, използвайки високотехнологична  апаратура за точното определяне на дължината и разширяване на кореновите канали.

Най-честите причини, свързвани с необходимостта от кореново лечение са усложненията на кариеса (пулпит)  или възпаление на  тъканите около зъбния корен (периодонтит). Стоматолозите в клиника Дентатайм могат да извършат кореново лечение в едно посещение – безболезнено и без  използването на токсични медикаменти –арсен. В някои случаи се налагат повече посещения, особено при прелекуването на вече умъртвени зъби, както и при наличието на по-тежки възпалителни процеси. След завършване на кореновото (Ендодонтско) лечение ние  ще ви предложим различни варианти за възстановяване на лекувания зъб

Отделните терапии са в по-широк ценови диапазон и варират между 140 лв до 280 лв.

Система за съвременно имплантологично лечение с висококачесвени швейцарски зъбни импланти.

Свържете се с нас на телефон: (+359) 892 600 602