Естетика

ДЕНТАЛНА ЕСТЕТИКА В ДЕНТАТАЙМ

В областта на денталната естетика, в клиника Дентатайм можем да предложим широк спектър от индивидуални решения за постигане на желаните резултати при всеки пациент. Те се прилагат най-често при наличие на кариеси, промени във формата, големината и цвета на зъбите, проблемни контакти между зъбите или просто желание за подобряване на външния вид.

Личният подход на екипа на клиника Дентатайм към всеки един от пациентите ни е безусловно свързан с най-хубавата и хармонична усмивка, която искаме да видим на лицата им.

Smile Design

Предлаганият от клиника Дентатайм метод Smile Design представлява иновативен комплексен подход, при който естетичното лечение се планира след анализ на лицевата естетика на пациента, основана на научни принципи (биомиметика, гнатология,  зъботехника,). Усмивката се възприема като хармонична, когато всички форми, пропорции на лицето заедно със  зъбни и венечни структури са във хармония  помежду си. Постигането на оптимален естетичен резултат изисква точен анализ и изработването на предварителен проект на бъдещата конструкция.

Процедурите свързани с постигане на естетически подобрения се извършват от екипа на клиника Дентатайм след първоначална консултация с д-р Радослав Симеонов и съставянето на подробен план за работа. След взимане на отпечатъци се изработват модели, които са основа за бъдещите конструкции, като по този начин може да се пробва модел на новата усмивка, още преди да се започнат процедурите по лечението.  Това дава възможност на пациентът да участва активно в проекта на своята нова усмивка от самото начало.

Видове естетични решения

Комплексните решения, които клиника Дентатайм предлага за постигане на естетични резултати са адаптирани към индивидуалните нужди на всеки пациент и включват:

Обтурации (поставяне на пломба)

Бондинг (корекции на формата на зъбите с фотокомпозит)

Керамични фасети

Избелване на зъби с LED лампа

Следните дефекти могат да бъдат “скрити“  с фасети, керамични и циркониеви корони:

Отчупвания

Неправилна форма на зъба

Тъмен цвят на зъба

Петна от флуороза

Прекалено къси зъби

Широки разстояния между зъбите

Корекция в положението на зъбите

Предлагаме 4 варианта

Фасети

Керамични корони

Циркониеви корони

Инлеи

Фасети

Фасетите представляват тънки  керамични облицовки по външната повърхност на предните зъби и са едно от най-популярните решения в естетичните дентални услуги. Дебелината им е между 0.5мм и 1мм и е необходимо много малко изпиляване на зъба. Поради тази причина те са добра алтернатива на целите обвивни корони. За разлика от другите опции за избелване на зъбите ,при които с времето те отново потъмняват, с фасетите искрящата усмивка и белотата се запазват дълготрайно с години.

Керамични корони

Керамичните корони се изработват от биосъвместима керамика – последно поколение материал.Те са най-модерното решение при възстановяния на разрушени и умъртвени зъби и са алтернатива на стандартните металокерамични корони. Изработените  в Дентатайм керамични корони имат високи естетически качества и са със структира, наподобяваща зъба, благодарение на което възстановяват естествения цвят и форма на зъба и се отличават с голяма здравина.

Циркониеви корони

Циркониевите корони се изработват от т.нар. бяла стомана – циркониев диоксид.Този материал се използва като основа, върху която се полага керамика. Тези корони се изпозват в дъвкателните участъци на устата,тъй като се характеризират с изключителна здравина и в същото време с висока естетичност. Циркониевото покритие замества метала при металокерамичните конструкции и елиминира недостатъците им, като например – сивотата и по-непрозрачния цвят (светлината, попаднала върху короните не се пречупва), както и честото оцветяване на венеца около короната.

Инлеи

Керамичните и композитните инлеи(онлеи и овърлеи) представляват алтернатива на стандартните обтурации (пломби). Те се изработват извън устата на пациента(лабораторно), след което се циментират(залепват за зъбите). Това позволява намаляването до минимум на ефекта на „свиване”, какъвто неминуемо се наблюдава при полимеризацията (осветяването с фотополимерна лампа) на стандартните обтурации (пломби). Използва се по-здрав  материал  с висока естетика – максимално близък до цвета на лекувания зъб, както и постигането на по-голяма прецизност в контакта със съседните зъби. Могат да се прилагат както при лечение на кариес, така и на силно разрушени  или  абразирали (изтрити) зъби. Композитните инлеи се изработват в две посещения от материал близък по състав  до този използван при стандартните обтурации (пломби),но с добавки на стъклени(микроглас) частици, които придават допълнителна здравина и естетика на изработката.

Керамичните инлеи се изработват също в две посещения от керамика и както и при естетичните керамични корони и фасети, се характеризират с много висока устойчивост на изтриване и отличен естетичен резултат.

Избелване на зъби

Професионалното избелване на зъби с LED лампа Whitening Accеlerator, което предлагаме в клиника Дентатайм, гарантира забележими и трайни резултати с избелване на зъбите средно с 3 до 5 нюанса.

Само за час в денталния кабинет цветът на зъбите чувствително се подобрява. Този метод на избелване e най-безопасният и щадящ благодарение на прецизното филтриране на ултравиолетовите лъчи, в резултат на което се получава сноп от студена синя светлина, която прониква дълбоко в зъбните структури без никакви странични ефекти и болка.

Процедурата е безвредна и безболезнена, само при някои пациенти, в редки случаи е възможна чувствителност в областта на третираната зона, която преминава в рамките на 1 до 3 дни.