Пародонтология

Експертизата и практиката на нашите лекари в клиника Дентатайм са ключови за диагностиката, превенцията и лечението на редица заболявания на пародонта (тъканите, които обграждат и поддържат зъбите). Най-често това са гингивити и пародонтити, които се причиняват от бактерии, налични в зъбната плака, която уврежда пародонталните тъкани. Основните симптоми и оплаквания, с които се характеризират тези заболявания са преди всичко свързани с липсата на добра устна хигиена и нередовна профилактика, наследствена предразположеност и други като:

Отдръпване на венците от зъбите, загуба или разделечаване на зъбите

Кървящи венци

Лош дъх

Болки

Загуба на кост (костни джобове)

Терапиите, които клиника Дентатайм предлага за проблемите свързани с пародонта се извършват с помощта на модерни апарати за образна диагностика и последно поколение ултразвуков апарат и апарат за полиране с пудра, въздух и вода Air Flow на немската фирма KAVO.

Основните терапевтични процедури, прилагани в тези случаи са безболезнени и протичат при минимален дискомфорт за пациента:

Почистване на зъбен камък, плака и налепи.

Полиране с Air Flow.

Шиниране на подвижни зъби с кевларени нишки и композит, без нарушаване целостта на зъбите (без пилене).

Лечение с PRF – плазма богата на тромбоцити – революционна технология (нов метод) за бързо възстановяване на меки и твърди тъкани. Полученият продукт, след взимане на кръв от вената на пациента е богат на растежни. фактори, които значително ускоряват образуването на нови кръвоносни съдове и кост. Може да се прилага при всички процеси на зарастване – вадене на зъби, пародонтално лечение, лечение на рецесии и т.н.

Лечение на напреднал пародонтит (пародонтоза) с базални импланти.

Тези процедури не изискват предварителна подготовка, но тук е препоръчителна редовна профилактика на период от 4 до 6 месеца за поддържане на оптимална устна хигиена и ранна превенция.