Профилактика

Редовни прегледи при зъболекар

Редовните прегледи на нашите пациенти са важна част от професионалната грижа, която в клиника Дентатайм полагаме за ранна превенция на всякакъв вид заболявания свързани с оралното здраве.

Поддържането на добро орално здраве е свързано не само с естетичния вид на човека, но и с цялостното състояние на организма му. В съвременната медицината например, вече са доказани редица връзки между някои дентални заболявания и сърдечно-съдови, бъбречни, дерматологични и други проблеми, които възникват като тяхно следствие.

Проблемите с денталното здраве са пряко свързани с липсата на добра орална хигиена и нередовното посещение за профилактика. Важно значение оказват също и вредните хранителни навици – честата употреба на въглехидратни храни, газирани напитки и тютюнопушене

Натрупване на зъбен камък и плака

Натрупванията върху зъбите под формата на зъбен камък и плака са отговорни за голям брой болести, както на зъбите, така и на венците. Те причиняват заболявания като пародонтит и гингивит. Симптоми на тези заболявания са кървене на венците, подуване и зачервяване, както и лош дъх и най-добрият начин да бъдат предотвратени е именно редовната профилактика. 

Професионално почистване със системата Air Flow

Air Flow е една от най-предпочитаните процедури, прилагана след отстраняване на зъбен камък, при която под действието на вода и сода под налягане се премахват останалите налепи и твърди частици от зъбите.

Чрез тази процедура за кратко време се постига естественият цвят на зъбите без никакво увреждане на емайла. Зъбите стават гладки, чисти и идеално полирани.

Процедурата е безболезнена и с нейна помощ се отстраняват дори и малките зъбни петънца предизвикани от употребата на кафе, чай и вино.

По време на профилактичните прегледи нашите специалисти оценяват обстойно показателите за орално здраве на пациента, проследяват също поддръжката на извършени процедури и проведени вече дентални лечения свързани с импланти, протезиране, поставяне на ортодонтски апарат или други, които изискват лекарски контрол на определена периодичност.

Ако е необходимо, по време на прегледа се извършва също професионално почистване и полиране, идентифициране на ранни симптоми на някакво дентално заболяване.

Редовните профилактични прегледи са важен фактор, който позволява на лекарите от клиника Дентатайм да планират навременни интервенции и кратки лечения без никаква болка за пациентите. С особена тежест това важи и за най-малките ни пациенти, при които превантивното силанизиране на зъбите е често прилагана процедура за запазването им.

Подходяща четка и паста за зъби

Препоръчваме най-подходящата за всеки паста, вода за уста и четка за зъби. В нашата клиника може да закупите с отстъпка и последните модели на най-съвременния вариант на електрическа четка-ултразвуковата четка на PHILIPS-SONICARE.

В клиника Дентатайм предлагаме на своите пациенти и консултация при необходимост от прилагането на допълнителни реминализиращи средства и подходящи спомагателни продукти за орална хигиена – интердентални четки, таблетки за оцветяване на зъбната плака (особено подходящи при деца) и други.