Протетичната стоматология в клиника Дентатайм обхваща лечението на проблеми породени от липсващи, разрушени или девитализирани зъби. Нашите решения варират според индивидуалните нужди на всеки пациент и могат да бъдат обобщени в следните основни категории:

  • Металокерамични коронки и мостове – металокерамичните корони са класически вариант при възстановяването на функцията и формата на зъбите. В клиника Дентатайм предлагаме различни варианти за избягване на недостатъците на тези конструкции-известно потъмняване на венеца около коронката, вследствие на окислителни процеси в устата, по-ниската пропускливост на светлината, вероятността за алергична реакция към сплавта на метала. Това са прецизно изработени корони, с керамично покритие на ръба им и галванизиране с благородни метали на вътрешната им повърхност.
  • Меки,ThermoSens протези (силиконови) – това е съвременен материал за изработка на протези, алтернатива на стандартните пластмасови. Неговите предимства са лекотата и високата естетика благодарение на невидимите задръжни елементи(куки),нечуплива и хипоалергична-не предизвиква алергии
  • Пластмасови протези (частични или цели)-традиционно, бързо и евтино решение, при изработката на които се използват трислойни зъби, които придават по-естествен вид и здравина на протезите.
  • Шини при(за) бруксизъм(Night Guard) – тове е препоръчително решение при бруксизъм (скърцане със зъби или стискане на зъби). Изработката на меки или твърди шини е част от комплексното лечение на бруксизма, тъй като може да включва и повдигане на захапката с корони или овърлеи и медикаментозно лечение. По този начин се предпазват зъбите от допълнително изтриване и чувствителност. 
  • Апарат против хъркане – Silensor-sl ERKODENT представлява клинично тествано приспособление, ефективно по отношение на премахването на хъркане и апнея. Индивидуално изработените шини на двете челюсти са свързани помежду си странично с 2 връзки, които преместват долната челюст напред и освобождават място за навлизането на повече въздух в дробовете. Меките тъкани не вибрират (хъркането), като в същото време пациентът може да движи долната си челюст. Това прави апаратът изключително комфортен и с висока успеваемост намалява хъркането с до 90%, а сънната апнея с до 50% .

Обикновено от консултацията до изработката на зъбната протеза, са необходими 2 до 5 посещения при нашите специалисти. Металокерамичните корони и мостове отнемат от 2 до 3 посещения. Разгледайте и нашите предложения за Имплантологично лечение тук.

Система за съвременно имплантологично лечение с висококачествени швейцарски зъбни импланти.

Свържете се с нас на телефон: (+359) 892 600 602